Denne blog kommer til at handle om det, som for mig er tallet 42. For nogle vil dette nok ikke give mening, men dem der har læst The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy af Douglas Adams, ved at 42 er svaret på “the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything” som blev stillet til supercomputeren Deep Thought. I bogen bliver man så nødt til at bygge en endnu sejere computer, som kan beregne “the Question” til det “Ultimate Answer” som er 42.

Jeg tror ikke på gud, reinkarnation, mirakler, spøgelser eller at der findes en ultimativ mening med livet. Til gengæld tror jeg at vi selv kan være med til at skabe mening med livet, så for mit vedkommende kan svaret på “the Question” lige så godt være 42.

Når jeg i perioder er meget trist, og har svært ved at finde en grund til at komme ud af dynerne, er det meningen at jeg skal fokusere på de små ting som giver mening. Dette kan være dagens første kop skoldhede kaffe, lugten af jordbær, den gode sang eller hvad som lige er til at føle på den dag..

For nogen år siden skrev jeg et digt, der hedder “De små ting”, som handler om alle de små ting jeg sætter pris på i hverdagen. Da jeg så i går fik som hjemmeopgave af min psykolog, at jeg skulle huske at gøre noget som føltes godt for mig og som gjorde at jeg kom ud og op af sofaen, besluttede jeg mig for at fotografere de små ting løbende, og blogge dem her.

Målet er et ugentligt bilede med tilhørende tekst, som afbilder og beskriver de små ting i hverdagen som gør mig glad. Opgaven kræver altså at jeg kommer ud og får luftet mit kamera, og nogle af billederne kræver nok lidt mere kreativitet for at give mening end andre – f.eks lugten af varm asfalt…

NB: bloggen er i tidernes morgen tænkt som en fotoblog så her er en masse gamle billeder som har fået lov til at blive liggende.